Cserkészetre hangolódva


Áprilisban, osztályommal, a VII.B-vel négy napon át, a Magyar Cserkészszövetség szervezésében, a Határtalanul! program keretében, a Velencei-tónál megrendezett cserkésztáborban vendégeskedhettünk. A cserkészetet ismertető élménytábor 13-17 év közötti, határon túli gyermekek számára lett meghirdetve a tavaszi időszakban. Különböző turnusokban Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból érkeztek a táborba a gyermekek. Mi a legkedvezőbb-, az április végi turnusra nyertük el a részvételi lehetőséget.


A tábor szervezésében és lebonyolításában talpraesett és segítőkész cserkészek vettek részt, akik saját táborozási tapasztalataikból építkezve sok játékkal, közösségépítő, vidám programokkal vártak minket. Rengeteg élményprogramon vettünk részt, mint például az íjvadászat, akadályverseny, táncház, tábortűz és további számos magyarsággal kapcsolatos, cselekedve tanulós cserkészfoglalkozáson. A tábori programokon kívül ellátogattunk a Pákozdi Katonai Emlékparkba, ahol történészek, illetve katonák vezettek körbe minket és mutatták be az 1848-ban alakult Magyar Honvédség történetének főbb eseményeit. A ragyogó napsütésben fotózkodtunk a tavaly átadott Miskahuszár-szobornál, majd Székesfehérvárra utaztunk. Másnap a Vál-völgyi kisvasúton ellátogattunk az Alcsúti Arborétumba, Magyarország egyik legrégibb angolpark jellegű kertjébe, amely József nádor nevéhez fűződik és amelyet a közel 550 fajból álló növénygyűjtemény tesz különlegessé.


A tábor eseményei annyira nagy hatással voltak a gyerekekre, hogy közülük páran eldöntötték, mihamarabb csatlakozni fognak az itthoni cserkészekhez. Kimondható, hogy a tábor a kitűzött céljait maradéktalanul elérte, hiszen új barátságok szövődtek, a gyermekek élményeket gyűjtöttek, megismerhették a cserkészetet, miközben összetartozás érzésük és magyarságtudatuk is erősödött.


Mindannyiunknak maradandó élmény volt a táborban eltöltött néhány nap, amelyre szeretettel gondolunk vissza.


Molnár Tünde osztályfőnök


Fotógaléria

Molnár Tünde - webmaster