Ismerkedtek az iskola hangulatával

 

Csaknem százharminc gyermeket hoztak el szüleik a nagyváradi Szacsvay Imre iskolában megszervezett „iskolakóstolgatóra”. A kicsik játékokon vettek részt, a szülők előadásokat hallgattak.

 

 

A De nehéz az iskolatáska című dal hangzott az iskolarádióból, miközben gyerekek és szülők az iskola dísztermében gyülekeztek. Itt rövid programismertetőn vettek részt, majd csoportokra váltak. Amint Pásztor Gabriella igazgatótól megtudtuk, a tanintézet már harmadik éve szervezi meg a rendezvényt, melynek során azok a gyerekek, akik ősztől előkészítő, illetve ötödik osztályba járnak, valamint szüleik megismerkedhetnek az iskolával és a pedagógusokkal. Szombaton a legkisebbek jöttek el, e hét végén pedig az ötödikeseket és szüleiket várják. Egyúttal a biharpüspöki általános iskolában is iskolakóstolgató zajlott, ezen együtt vettek részt mind a legkisebbek, mind azok a gyerekek, akik ötödiktől járnának ide.

Válasz a kérdésekre
A Szacsvay iskolába érkező gyerekek különféle matricákat kaptak, s azoktól függően kerültek egyik vagy másik csoportba, míg a szülők ugyancsak csoportok szerint vettek részt a számukra szervezett programokon, úgy, hogy végül mindegyik csoport minden előadást meghallgathatott. Az egyik teremben Alföldy Andrea és Pék Andrea tanítónők a klasszikus, illetve a step by step típusú előkészítő osztályról tájékoztatták a szülőket; közben egy másik szülőcsoport számára Kiss Emőke pszichológus szólt az iskolaérettség különböző aspektusairól. Ezzel párhuzamosan Simó Ritter Csilla logopédus a kommunikációval és beszédkészséggel kapcsolatos tudnivalókat ismertette, Oláh Andrea gyógypedagógus pedig az integrálás és az oktatás kapcsolatáról szólt. Az előadások végén a szülők kérdéseire válaszoltak. ...

A cikk írója: Neumann Andrea

A teljes cikk itt olvasható

Molnár Tünde - webmaster