Kalandozások a Bükkben


Az idei Iskola másként hét keretében a VI.B osztály egyik legnépszerűbb tevékenysége az erőpróba volt, a Kolozsvár melletti,  erdőfeleki Adrenalin Parkban. Itt a játékot, a sportolást és a szórakozást ötvöztük a tanulással, hiszen az akadálypályák kipróbálása mellett természetismereti oktatásban is volt részünk. 


A biztonsági előírások ismertetése után megtanultuk a technikai felszerelés, azaz a hegymászó hám, a karabinerek és a csigák helyes használatát, majd a gyakorlópályák után következett ezeknek a kalandpályákon való alkalmazása. Az oktatópályák sikeres teljesítése után kipróbálhattuk az akadálypályákat, amely gyerekpályákat, magaslati drótkötélpályákat, különböző nehézségű pályákat foglalt magába, amiket mindenki a saját teherbírása szerint teljesített. A lelkesedés még akkor sem hagyott alább, amikor nehezebb pálya következett, sőt ez még csak növelte bennünk a kitartást, az önbizalmat, a bátorságot, az elszántságot, a megküzdést a cél eléréséért. A pályákon való mászkálás közben az erdő fái közé kifeszített nyugágyakban pihentük ki a fáradalmakat, amire még a természetközelség és a tiszta levegő is rásegített.  


Ezek után remek lehetőség volt részt venni a dr. Macalik Kunigunda, a BBTE biológia szakának oktatója által tartott tematikus foglalkozáson, amely „Az ezer arcú természet csodái – interaktív játszóház“ program keretében zajlott. A lebilincselő játékos foglalkozáson megismertük a Feleki hegység és a Bükk sajátos növény- és állatvilágát, közben kipróbálhattuk az elemző és vizsgáló felszerelések használatát, mindezt a környezetvédelem és környezettudatosság jegyében. A tevékenység végén pedig az oktató részéről elhangzott, a jövőre nézve is biztató dícséret, hogy ritkaságszámba menően aktívak és érdeklődőek voltunk. 


Élményekkel telve és kellemesen elfáradva indultunk haza, de nem annyira, hogy a buszon, ne tudtuk volna közös énekléssel, remek hangulatban lezárni a feledhetetlen  „kalandos“ napot. 


Molnár Tünde osztályfőnök


Fotógaléria

Molnár Tünde - webmaster