Szacsvays ötödikesek a debreceni Galiba fesztiválon


Nagyvárad testvérvárosában,Debrecenben öt éve szerveznek Galiba néven egy olyan elő- mini- virágkarnevált, melyre oktatási intézményektől civil szervezetekig nagyon sokan neveznek be ötletesnél ötletesebb virágkompozíciókkal.

A Szacsvaynak évtizedes testvériskolája a Szoboszlói Úti Általános Iskola, ahonnan IV. osztályos diákok és lelkes szülők remek kocsit készítettek Arany János és Szabó Magda emlékének adózva.

Nagyon jó volt újra együtt lenni, szívből jövő, sikeres, boldog új tanévet „ kívánni egymásnakÍ, megbeszélni ügyes- bajos és közös dolgainkat: ők a Határtalanul programmal október 6- án Aradon fognak koszorúzni, de Szacsvay Imre biharsályi szobránál együtt fogunk tisztelegni iskolánk napja alkalmából; ők egy nagy pályázat eredményhirdetésére várnak, mi ősszel az Erasmus + projekt őt tagországát fogadjuk. (Pásztor Gabriella, igazgató)

Íme a résztvevő diákok és pedagógusok véleményeiből összeállított, képekkel színesített gyűjtemény:

Érkezésünkkor nagyon finom ebéddel fogadtak minket. Az igazgató nénik bemutatták nekünk az iskolájukat. Nekem nagyon tetszett a kis kertjük és a tornatermek is. (Balog Gergő)

Az én kedvenc helyem az iránytűfa, amely megmutatja a testvériskolák irányát és a hozzájuk vezető út hosszát. (Gál Zoltán Edmond)

Ajándékot is kaptunk tőlük, az iskolájuk folyóiratát, melynek Suli(ti)tok a neve. (Szőke Kristóf)

A felvonulás alkalmával együtt énekeltünk testvériskolánk negyedikeseivel néhány közismert népdalt. (Csengeri Csongor)

Sok, számomra új és érdekes dolgot hallottunk a mi testvériskolánkról. (Szallós Kinga)

A felvonulók között a legfurcsábbak a vadászgörények voltak. Nem gondoltuk volna, hogy pórázon sétáltathatók ezek az állatkák. (Szabó Zita, Kovács Kitti, Szabó Alexa)

Nekem jutott a „legélvezetesebb” feladat. Végignézhettem a teljes felvonulást, külső szemlélőként, és amatőr fotósként. Nagyon látványos, színes, szórakoztató volt az, a legalább 50 intézmény, civil szervezet, határon innen és határon túlról érkező felvonuló, kik  között gólyalábon, négy lábon, két lábon, négy keréken és még számos érdekes módon vonultak a lelkes résztvevők. (Rusz Bíborka)

A felvonulás, az együtt örvendezés  és a közös program új, a szemnek és a szívnek vonzó módon tárult elénk a Galiba fesztiválon, a Debreceni Nagyerdő közepén elhelyezkedő Sportcsarnokban. Talán a legmeghatóbb a lakosság lelkesedése volt. A Galiba fesztiválra megmozdult az egész város, és mi is, testvériskolánknak köszönhetően. A felvonuláson mindenki részt vett, aki „élt és mozgott”: voltak virággal díszített babakocsijukban pihenő kisgyerekek, táncos lábú mesefigurának öltözött kisóvodások, a tánc minden formáját bemutató szervezetek, de képzett kutyák, pónik és vadászgörények is. Mindenki  kedves  mosollyal az arcán. Köszönjük! (Gáll Izabella, tanítónő)


Fotógaléria

Molnár Tünde - webmaster