Egy fantasztikus kirándulás Szovátán 

 

A Jancsó Alapitvány és a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség által szervezett versenyre december elején jelentkeztünk. A három tagú csapatot ( Telegdi Alexandra, Bruncsák Mátyás, Szilágyi Márk ) Csorba Krisztián történelemtanár készitette fel. A verseny témája az 1848 -49 forradalom és szabadságharc volt. A nagyváradi fegyvergyártásról szóló Power Point munkáknak köszönhetően bejutottunk a döntőbe. Budavár bevételéről szóló jelenetet kellett készitsünk . Mikor megkaptuk az örömhírt, hogy elmehetünk Szovátára egy négy napos kirándulásra, ahol az V. Jancsó Benedek emlékverseny eredményhirdetése lesz, nagyon boldogok voltunk.

Július elsején korán reggel elindultunk és egy hosszú valamint fárasztó útután megérkeztünk a Teleki Oktatási Központhoz, ahol elszállásoltak minket. Miután minden csapat megérkezett megtörtént a díjátadó, mint kiderült negyedikhelyezést értünk el, aminek örültünk. Egy értékes könyvcsomagot kaptunk nyereményként. Később bemutatták nekünk ki is volt Jancsó Benedek. Másnap reggeli után elmentünk a Medve-tóhoz fürdeni, ami nagyon élvezetes volt. Délután megtekinthettük a többi csapat kisfilmjét. Szombaton a parajdi sóbányába látogattunk el, kifejezetten jól szórakoztunk, ezután a történelem tanárúr elvitt minket a parajdi lepkeházba, ami csodálatos volt. Estefelé sportbajnokságok voltak, ahol csapattársam Matyi a ping-pong bajnok lett. Vasárnap reggeli után hazaindultunk. Kifejezetten jól éreztük magunkat, rengeteg új élményt és barátot szereztünk. Az biztos, hogy soha el nem fogjuk felejteni ezt a kirándulást és az ide vezető út sok-sok munkáját! Külön köszönetet mondunk a szülőknek akik támogatták a csapat munkáját .

Megtisztelés számunkra ( Szacsvay Imre a magyar Országgyűlés jegyzőjének nevét viselő iskolánk diákjainak és tanárjának ) hogy a magyar Országgyűlés elnőke meghivására szeptember elején részt vehetünk majd egy három napos Budapesti kiránduláson.

Készítette: Telegdi Alexandra , Bruncsák Mátyás és Csorba Krisztián

Molnár Tünde - webmaster