Szacsvaysok a magyar tengernél

Augusztus 6 és 11 között immár sokadik alkalommal nyaralhattak szacsvays diákok Zánkán, az Erzsébet táborban. Köszönet illeti Nagy Gyöngyike pályázatfelelőst az alapos és odaadó szervezésért, valamint azt az 5 kísérő pedagógust(Taut Eliza, Kincs Grete, Kiss Tünde, Csengeri-Bicsak Aranka, Simon Gabriella tanárnőket), akik időt és fáradtságot nem kímélve gondoskodtak a Szacsvay Iskola 67 diákjának tartalmas kikapcsolódásáról és biztonságáról.

A zánkai Erzsébet tábor a táborok tábora, minden igényt, érdeklődést kielégít.A reggeli ébresztőtől kezdve az esti zászlóceremóniáig programok sokaságán vettek részt tanítványaink. Kipróbálták magukat a sport-és ügyességi játékokban; volt kalandpark, gokart-és bicikliverseny, trambulin, focimérkőzések, a fiúk nem kis örömére haditechnikai kiállítás...Diákjaink elnyerték A tábor kalandorai címet a badacsonyi szőlősdombokon zarándokolva el egy XII.századi romtemplomhoz. A szervezők odafigyeltek arra, hogy a kellemes túra alatt a gyerekek történelmi, földrajzi és biológiai ismeretekkel is gazdagodjanak. Lebilincselően érdekes volt a Szent Balázs-templom romjainak árnyékában a rovarokról, halakról hallani, közben pedig a Balaton csillogó víztükrén pihentetni a szemünket. A finom ételek, a kényelmes szállás biztosíték volt a következő napi erőgyűjtésre. Amikor a test elfáradt, igazi csemegének számított a robotika tevékenység, mely program minden játszva tanuló gyermek számára sikerélményt nyújtott.

De, természetesen, a Balaton kínálta a legnagyobb vonzerőt a táborozók számára.A partról és a vízből  vízimentők és tanárok által biztosított napi többszöri csobbanások igazi felüdülést nyújtottak a kánikulában. Aki elfáradt a vízi játékokban, az az árnyas fák alatt pihent, napozott, sőt a Hősök napján a tűzoltók, rendőrök,  mentősök mindennapjaiba is bepillanthatott, játékos ügyességi versenyeken vehetett részt , míg végül a Balaton vizébe visszatérve a tűzoltókocsi vízsugarában , mint nyári esőben, frissülhetett fel.

Talán két program emelkedett ki népszerűségben a sokszínű választékból:a már fent említett Digitális varázsló-robotika tevékenység és a sárkányhajózás. Iskolánk diákjai abban a nem mindennapi szerencsében részesültek, hogy együtt sárkányhajózhattak a „Kajakkirálynővel”, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok kajakozónővel!  Megindító volt a sport iránti alázata és a gyerekek iránti szeretete.

A sárga csapat kiáltásával búcsúzunk a tábortól és a szívünkben őrizzük emlékét:

„A mi színünk a sárga,/Táborhelyünk Zánka,/Hurrá!Hurrá!Hurrá!”

Simon Gabriella, tanító

Fotógaléria

Molnár Tünde - webmaster