Humoros gyerekversek

Zenés-verses műsor keretében mutattak be pénteken a Szacsvay Imre általános iskola II.C osztályos tanulói Lászlóffy Csaba kolozsvári költő és drámaíró verseiből álló összeállítást.


 


Antal-Fórizs Enikő tanítónő köszöntötte az egybegyűlteket, s mondta el: Lászlóffy Csaba erdélyi magyar költő és drámaíró 2012-ben megjelent, Múmia1, Múmia 2 című könyvének verseiből mutatnak be összeállítást. A gyerekek nagyon élvezték a versek ritmusát, dallamát, és nagy szó számukra, hogy „megjön valaki, akinek a műveit már magukénak tudják”.

A gyerekek énekeltek, furulyáztak, verset mondtak – a játszi könnyedségű sorok hol megnevettették, hol elgyönyörködtettek a nagyrészt szülőkből álló közönséget.

A gyerekek világa

Elhangzott vers többek között a pillangóról, a kövér és a sovány múmiáról és a Medvedoktorról, akinek meggyűlik a baja a farkassal. Később a gyerekek elmondták, miért is tetszenek nekik ezek a versek – elhangzott többek között, hogy azért, mert „olyan gyerekesek” és mert megnevettetik az embert. Magát a kötetet pedig a megszokottól eltérőnek, különlegesnek tartják, mondták a gyerekek, aki meglátja, úgy érzi, el kell olvasnia. ...

 


Szerző: Neumann Andrea

Itt olvasható el a teljes cikk

Molnár Tünde - webmaster