Felhívás

A Szacsvay Imre Általános Iskola és a Nagyvárad-Olaszi RMDSZ körzet Nagyváradi séta Adyval elnevezésű irodalmi-helytörténeti, ismeretszerző, rendhagyó ünnepnapot hirdet 4-8 osztályos diákok számára. A 2011-ben indított versenyt idén, 2013. Xl. 22-én, Ady születésének 136. éve alkalmából úgy elevenítjük fel, hogy egy nagyváradi sétára hívjuk az iskolák 2-2 csoportját.

A csoportok 1o-15 főből, lV-Vlll osztályos diákokból álljanak (lehetőleg minden érintett évfolyamot átfogva), akiket saját pedagógusuk kísér az alábbi útvonalon: Léda/Brüll-ház, Ady Emlékmúzeum, Astoria vendéglő (volt EMKE kávéház), Szigligeti Színház, a Holnaposok szobra, Ady Líceum.

A helyszíneken szakemberek fognak 5-1o perces bemutatót tartani, ezt követően a csoportok az elhangzott információkhoz kapcsolódó 3 villámkérdésre kell szóban válaszoljanak.

A résztvevő iskolák az emlékmúzeum előtti Ady szobornál saját készítésű koszorút helyeznek el. A koszorúk lehetnek élő virágból, vagy –az előző évek mintájára – verssorokat tartalmazó, egyedi készítésűek.

A diákcsoportok minden helyszínen lepecsételtetik a menetlevelüket, amelyet a Holnaposok szobránál bemutatnak. Jutalmuk az lesz, hogy ott minden gyerekről egyéni fénykép készül, amelyet a következő napokban ajándékba meg is kap.

Az iskolák csoportjai különböző helyszínekről fognak indulni – részletes tájékoztatást a jelentkezési határidő (szerda, nov.13, este 7 óra) után, hétfőig küldünk e-mailben.

Ünnepeljünk együtt!

A szervezők

U.i.

1. A mellékelt jelentkezési lapot kérjük az iskola e-mail címére küldeni (scoala.szacsvay@gmail.com), kitöltve a diákok nevét, mert ennek alapján készülnek el a menetlevelek.

2. Esetleges kérdéseket is ide várjuk.

3. A rendezvény helyszínein készült fotók itt, iskolánk honlapján lesznek majd láthatóak.

 

A jelentkezési  lap itt letölthető

 

Molnár Tünde - webmaster