Szacsvays szülők báloztak

Szombat este immár VI. alkalommal szervezte meg a szülői közösség bálját a Szacsvay Imre Általános Iskola az egyik biharpüspöki étteremben. 250-en voltak jelen az eseményenAz idén egy kicsit átrendezték a termet, hogy többen férhessenek be, ugyanis valószínűleg az elmúlt évek sikeres visszhangja arra késztette a szülőket, hogy az eddigieknél is többen jelezzék a részvételüket. A jó társaság és hangulat viszont nem változott, mint ahogyan azt sem, hogy értékes ajándékokat lehetett nyerni a tombolán, szám szerint 233 csomag vagy tárgynyeremény várta azokat, akik ügy döntöttek, vásárolnak sorsjegyet.

A megjelenteket Pásztor Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatónője köszöntötte, kiemelten a díszvendégeket, vagyis az egyik testvériskola, a debreceni Szoboszlói úti Általános Iskola igazgatónőjét, Pakurár Miklósné Ágnest, illetve aligazgatónőjét, Gyömöreiné Vályogos Bernadettet, valamint Pásztor Sándort, a Bihar Megyei Tanács elnökét és Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselőt.

A továbbiakban Kecse Gabriella magyar-néprajzos szakos tanárnő egy 13 éves szacsvays diák, Kecse Ákos által megvágott filmet vetített le, melyen a tanintézmény diákjai közül néhányan a Himnuszt szavalják úgy, hogy mindegyikőjük a vers egy-egy sorát mondja. Mint elhangzott, a produkció valójában A Magyar Kultúra Napja apropóján meghirdetett Himnusz klub elnevezésű versenyre lett elkészítve, benevezve, melynek lényege, hogy 6 váradi iskola tanulói elmondják nemzeti költeményünk egy-egy sorát, és lájkokat lehet begyűjteni a nagyváradi RMDSZ Facebook-oldalán. ...


A cikk írója: Ciucur Losonczi Antonius

A teljes cikk itt olvasható

Molnár Tünde - webmaster