Iskolának adományoztak a vállalkozónők


A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete idén először jótékonysági célzattal szervezte meg a Magyar Vállalkozók Bálját, az összegyűjtött pénzt egy bentlakás kialakítására ajánlották fel.

 

Tegnap délelőtt a Magyar Vállalkozónők átadták Pásztor Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatónőjének a bálon összegyűjtött pénzadományt, melyet az iskola új épületében tervezett bentlakás felújítására, berendezésére fognak költeni. Az átadáson részt vett Tank-Szigeti Ildikó, az egyesület elnöke, Pető Dalma, ügyvezető elnök, Kócza Erika, kreatív szervező és Cormoş Pap Andrea alapítótag. Az adományt nagy szeretettel és köszönettel fogadta Pásztor Gabriella igazgatónő és Tóth Eliza aligazgatónő.
 

 

Az igazgatónő elmondta: a bentlakás kialakításának ötlete onnan indult, hogy van egy épületük, amely alkalmas lenne erre, és szülők is érdeklődtek már bentlakás felől, az idei tanév kezdete előtt is már 13-14 középiskolás jelentkező lett volna, azonban a bentlakásban még nincsenek megfelelő körülmények, és képzett alkalmazott sem, aki felügyelne rájuk. Pásztor Gabriella elmondta, hogy még szükség lenne ágyakra, bár abból már valamennyi van, illetve bútorokra és ágyneműre is. Emellett feltétlenül szükséges alkalmazni egy, a már említett felvigyázót, és egy mosónőt is. Az épület, amelyben a bentlakás lesz három szintes, ebből két szinten lennének a szobák – egy szint a fiúknak, egy a lányoknak –, összesen 50 gyermeknek lenne férőhely. Továbbá, amikor kész lesz a bentlakás, a nyári időszakban fogadnának vendégeket, testvériskolából, különböző programokra érkező csoportokat. Véleménye szerint a bentlakásra feltétlenül szükség van, azért is, hogy más Bihar megyei településről származó gyermekek is színvonalas oktatást kapjanak, tehetségüket megmutathassák itt is. Reményeik szerint a következő tanévtől már fogadnának diákokat a bentlakásba. ... 


A cikk írója: Törő Enikő

A teljes cikk itt olvasható

Molnár Tünde - webmaster