Színes programok az iskolanapon

Az iskola névadójának napját ünnepelték immár második alkalommal a nagyváradi Szacsvay Imre általános iskolában, szinte nyárias napsütésben. A szervezők meglepetéssel is készültek.


 


Varga Gábor RMDSZ alapító tag A hatodik ostrom című, három drámát tartalmazó könyvéből mutattak be egy részletet a diákok. A Tábornokok című írást Pásztor Gabriella iskolaigazgató dolgozta át és a gyerekek többek között Debrecenben is bemutatták már, nagy sikerrel. Az előadás alatt elhangzott az Erdélyország sok szép vize című népdal is, ezt egy ötödikes diáklány adta elő, aki több társával együtt rögtön az előadást követően elutazott az Országos Népdalversenyre.

Nem alkudható

Az iskola igazgatója elmondta: szeretné, ha a Szacsvay-napok hagyománnyá épülnének. Mint megtudtuk, az ünnep szombaton, Sályiban folytatódott, ahol a tanulók szüleikkel együtt különféle rendezvényeken vettek részt.

Az iskola kórusának a színvonalas előadását követően Varga Gábor szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, a szabadság nem alkudható, szabadság csak egy van, s az, hogy az iskola udvarán több százan gyűltek össze magyarul ünnepelni, az a szabadság mérföldköve is egyúttal. Végül azt kívánta, hogy az iskola sokáig maradjon meg. ...


 

Szerző: Neumann Andrea


A teljes cikk itt olvasható

Molnár Tünde - webmaster