Csiperó beszámoló


A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola immár negyedik alkalommal vett részt a Csiperó-Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozón. Az idei alkalomra július 2-9. Között került sor városunkban, ugyanis a kecskeméten megtartott nagy esemény utáni évben az ottani diákok ellátogatnak a külföldi partnerekhez. Ebben az évben vendégeink voltak a kecskeméti Vásárhelyi Pál Álltalános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, Vass Eysen Ábel és Geiger Gábor tanárok kíséretében. A Szacsvay Imre Általános Iskolából 12 család kapcsolódott be az idei programsorozatba,  a programszervezők, Tímár Enikő és Fekete Erika pedagógusok voltak. Az egész hetes együttlét számtalan programlehetőséget kínált: bemutattuk Nagyvárad legfontosabb oktatási és kulturális intézményeit; melyek közül az iskolánkat elsőként az iskolánkat, majd látogatást tettünk az Orsolya Óvodában; megtekintettük a Szent László Egyháztörténeti Múzeum állandó kiállítását, ahol Erdei Anita szakavatott idegenvezetése által sok érdekes információ bírtokába jutottunk. Nagylelkű felajánlásnak tettünk eleget, amikor ellátogattunk egy szentImrei birtokra, ugyanaznap látogatást tettünk a falu templomában is. Felejthetetlen élményben volt részünk a közös gyermektáncház, strandolás és kirándulás alkalmával is, melyet a kiskói Medvebarlanghoz szerveztünk. Ezalatt a hét alatt, számos barátság szövődött és elmélyültek a szakmai kapcsolatok is. A hét lezárásaként a gyerekek és felnőttek kvízversenyen és egy felejthetetlen, felhőtlen hangulatú búcsúbulin vettek részt. 

Ezúton mondunk köszönetet támogatóinknak, akik erkölcsi és anyagi támogatásaikkal tették lehetővé a gyermektalálkozó megvalósítását. Köszönettel tartozunk: A Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatóságának, gyermek és szülőközösségének, az Orsolya Óvoda igazgatóságának, Brugós Anikó zenepedagógusnak, a szentjánosi Kolo cégnek, a biharpüspöki Epy étteremnek és nem utolsó sorban a Bihar Megyei Tanácsnak.

A program folytatására jövő nyáron kerül sor, amikor iskolánk egy gyermekcsoportja fog Kecskemétre látogatni, hogy részt vegyen a Nemzetközi Gyermekfesztivál színvonalas és változatos programjain. 


Fekete Erika, programfelelős




Molnár Tünde - webmaster