A Nemzeti Összetartozás Napja a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában


Minden évben A nemzeti összetartozás napját a Szacsvay Imre Általános Iskola együtt ünnepli Debrecenben a testvériskolánkkal.

Idén 12 IV. osztályos tanulónk és tanítójuk vettek részt ezen aközös ünnepen.

Örömmel fogadtuk meghívásukat ezen jeles alkalomból, amikoregyütt ünnepelhettük nemzetünk összetartozását.

Az igazgatónő dr. Pakurár Miklósné Ágnes szívélyes fogadásaután az iskola udvarán következett az ünnepség, mindkét iskoladiákjainak szavalataival, majd az összetartozást jelképező irányfárafeltűztük az emlékszalagot.

Nagyon érdekes versenyek következtek. Az első verseny sorána csapatok versenyzőinek fűszereket kellett felismerniük. Aszacsvaysokat szétosztották a helyiek csoportjaiba, így igazicsapatmunkában vehettek részt. Ezután következett az uzsonna,amiután folytatódott a kijelölt program. Egy újabb vetélkedőkövetkezett, ahol híres embereket kellett felsorolni különféleterületekről. Róluk a csapatok jelöltjei rövid leírást adtak, ezek alapjánkellett őket azonosítani: nagyon érdekes volt, hogy a diákok ügyesenismerték fel az írókat, költőket ,színészeket, sportolókat,énekeseket,Nobel díjasokat,történelmi személyiségeket.

Következett a rendkívűli történelem óra, amit egy nagyon kedves , jólfelkészült pedagógus kolléga tartott. Ez az óra rendkívüli volt,ugyanis nemcsak a tanárnő szolgált a hallgatóságnak információkkalaz 1918-1920 közötti történelmi eseményekről, hanem a VII-es diákokis bemutatókat tartottak.

Az óra végén azt a gyönyörű dalt hallgattuk meg, (Nélküled..)mely iskolánkban is gyakran felcsendül.

Végül következett a díjátadás, ahol mindenki munkája ésrészvétele elismerésben részesült.

Köszönet a rendezvényért a szoboszlói Úti Általános Iskolavezetőségének és kollégáinak, és szeretettel várjuk őket a Határtalanulprogramban, hogy meglátogassák iskolánkat !


Török Christine




 

Molnár Tünde - webmaster