Két ingatlanban működik ezentúl a Szacsvay iskola

Nagyvárad- A nyár munkával telt a váradi Szacsvay Imre Általános Iskolában: az oktatók és a szülők együtt készítették elő az ezentúl két épületben működő tanintézményt a hétfőn kezdődő újabb tanévre.


 

 


Pásztor Gabriella igazgatónő arról tájékoztatta az Erdély Online-t: az új tanévre való felkészülés tulajdonképpen az előző utolsó napjától elkezdődött, hiszen sok teendőjük volt. Az előkészítő osztályok szüleivel a tanító nénik több ízben találkoztak, illetve voltak olyan negyedikesek is, akik együttműködtek velük. A lényeg, hogy a szülők nagyon sokat segítettek az előkészítő osztályok termeinek kitakarítása, rendbetétele ügyében. A Körös utcai épületnél az elmúlt hetekben egy nagyobb szabású akció zajlott: szinten a szülők segítségével az iskola pincéjét megtisztították úgy, hogy előzetesen az önkormányzat pozitív választ adva a megkeresésükre, kihordta a korábbi fafűtéses rendszer mementójaként ott rekedt farönköket. A főépületnél ugyancsak a gyermekek hozzátartozóival közösen a napokban a Szent László-menedékház melletti övezetből irdatlan mennyiségű szemetet hordtak el, illetve eltávolították az ott lévő száraz növényeket, burjánokat, előkészítve ezen területet a kisdiákoknak, hogy a szünetekben ne legyenek úgymond a nagyok között.

A Stănişoarei/Garay utcai ingatlan okozott hirtelen gondot, még akkor is, ha már az elmúlt tanév végi „nagy szélcsend” gyanús volt. A sejtelem aztán sajnos beigazolódott: a „füles” után egy hivatalos papírt is kaptak arról, hogy a Szacsvay Iskola csak két épületben működik ezentúl. Az ottani osztályt tehát át kellett költöztetni az Eminescu utcai főépületbe, a Polgármesteri Hivatal engedélyével abba a terembe, ahol korábban a könyvtár volt. ...



 

Szerző: Ciucur Losonczi Antonius
A teljes cikk itt olvasható

Molnár Tünde - webmaster